1. Dynamic Probing (Δοκιμές δυναμικής διείσδυσης εδάφους)
Οι δοκιμές δυναμικής διείσδυσης αφορούν την ανάγνωση, καταγραφή, ερμηνεία, αποθήκευση και διαχείριση οποιουδήποτε τύπου διεισδυτή, συμπεριλαμβανομένου νέου ή προσαρμοσμένου εξοπλισμού και ενδείξεων SPT εντός της γεώτρησης.
Το λογισμικό Dynamic Probing παρέχει λειτουργίες για την αρχειοθέτηση αναγνώσεων ανά τοποθεσία και τον αυτόματο υπολογισμό της πραγματικής ενέργειας που μεταδίδεται, συμπεριλαμβανομένης της διόρθωσης για το στρέβλωμα και του συντελεστή συσχέτισης με το SPT (τυποποιημένες δοκιμές αναφοράς για υπολογισμούς γεωμηχανικής και γεωτεχνικές συσχετίσεις). Το Dynamic Probing είναι επίσης συμβατό με την τεχνολογία BIM με εισαγωγή και εξαγωγή γεωεντοπισμού σε μορφή AGS (Association of Geotechnical and Geoenvironmental Specialists). Με το λογισμικό αυτό γίνεται επεξεργασία των δοκιμών για τον υπολογισμό της φέρουσας ικανότητας αβαθών θεμελίων με χρήση πολυάριθμων μεθόδων, για τον υπολογισμό διαφόρων γεωμετριών (Strip Footings, Mat θεμέλια, Spread footings κ.λπ.) και συναφών καθιζήσεων, η επαλήθευση των κινούμενων πασσάλων και ο ορισμός της υγροποίησης δυναμικό εδαφών που υπόκεινται σε σεισμικές δυνάμεις. Τα γραφικά των στρωματογραφικών στηλών μπορούν να εξαχθούν στις εφαρμογές της οικογένειας Geostru όπως το Slope, LoadCap και MP (Piles and Micropiles). Ειδικότερα, για τις δύο τελευταίες εφαρμογές εξάγονται και οι γεωτεχνικές παράμετροι ως αποτέλεσμα της επεξεργασίας. Η επεξεργασία δεδομένων είναι στιγμιαία, εξάγει τις τιμές NDP & Rd και δημιουργεί αμέσως μια γραφική απεικόνιση. Επιπλέον, το λογισμικό προτείνει διακριτά όρια επιπέδου και επιτρέπει την εκχώρηση bitmaps ή χρωμάτων για λιθολογική κωδικοποίηση. ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ Το λογισμικό διαθέτει μια βάση δεδομένων με τους πλέον δημοφιλείς εξοπλισμούς δοκιμών:
Βρείτε περισσότερες πληροφορίες στο σχετικό φυλλάδιο εδώ. |
2. Static Probing (Δοκιμές στατικής διείσδυσης εδάφους)
Το Λογισμικό Static Probing αφορά την επεξεργασία και αρχειοθέτηση δοκιμών στατικής διείσδυσης με μηχανικό κωνικό CPT, ηλεκτρικό CPTE κώνου και CPTU πιεζοκόνης. Οι μέθοδοι λιθολογικής και στρωματογραφικής ερμηνείας αναπτύσσονται για ένα βήμα που επιλέγει ο χρήστης, έστω και εκατοστά, με τις πιο επιτυχημένες διεθνώς χρησιμοποιούμενες και πρόσφατες μεθοδολογίες (εκτός από τις ιστορικές των Begemann και Schmertmann, το λογισμικό χρησιμοποιεί επίσης τις Robertson, Douglas-Olsen, Koester κλπ. με τυπικά ή «κανονικοποιημένα» δεδομένα qc και fs).
Βρείτε περισσότερες πληροφορίες στο σχετικό φυλλάδιο εδώ. |
3. CVSoil (Χαρακτηριστικές γεωτεχνικές παράμετροι)
Το λογισμικό CVSoil είναι ένα ολοκληρωμένο και καινοτόμο εργαλείο που χρησιμοποιείται για τον προσδιορισμό χαρακτηριστικών γεωτεχνικών παραμέτρων σύμφωνα με μια πιθανολογική προσέγγιση, λαμβάνοντας υπόψη στατιστικές ποσότητες που λαμβάνονται από ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα δειγμάτων. Με την εισαγωγή της έννοιας της οριοθέτησης, αναπτύχθηκε παράλληλα και η έννοια της χαρακτηριστικής τιμής.
Γεωτεχνικές χαρακτηριστικές παράμετροι: Η έννοια της οριακής κατάστασης αναπτύχθηκε παράλληλα με την έννοια της χαρακτηριστικής τιμής. Ο Ευρωκώδικας 7, που αφορά τον γεωτεχνικό σχεδιασμό, εισάγει για πρώτη φορά τις χαρακτηριστικές τιμές των γεωτεχνικών παραμέτρων. Η χαρακτηριστική τιμή που νοείται ως προληπτική εκτίμηση της παραμέτρου που επηρεάζει την έναρξη της οριακής κατάστασης που λαμβάνεται υπόψη πρέπει να χρησιμοποιείται σε οποιαδήποτε γεωτεχνική επαλήθευση. Οι εργασίες πρέπει να επαληθεύονται για τις τελικές οριακές καταστάσεις που μπορεί να προκύψουν ως συνέπεια διαφορετικών συνδυασμών ενεργειών και για την κατάσταση ορίου λειτουργικότητας, που ορίζεται για τα αναμενόμενα οφέλη. Το λογισμικό υπολογίζει τις αναμενόμενες τιμές του εδάφους αναλύοντας τις παραμέτρους που λαμβάνονται από τις έρευνες. Οι γεωτεχνικές παράμετροι αντιμετωπίζονται ως τυχαίες μεταβλητές και το σύνολο των τιμών των παραμέτρων είναι ένας στατιστικός πληθυσμός. Με το λογισμικό CVSoil, είναι δυνατή η εισαγωγή δεδομένων από πολλαπλές έρευνες στην ίδια περιοχή. Η εισαγωγή δεδομένων είναι απλή και διαισθητική. Η περιοχή έρευνας μπορεί να εμφανιστεί στους Χάρτες Google. Οι παράμετροι που μπορούν να αναλυθούν στατιστικά είναι η γωνία εσωτερικής τριβής, η στραγγισμένη συνοχή, η μη στραγγιζόμενη συνοχή, η σχετική πυκνότητα, ο δείκτης συνοχής, ο οιδομετρικός συντελεστής συμπιεστότητας, ο συντελεστής διάτμησης, ο συντελεστής Young, Nspt, φυσικό μοναδιαίο βάρος, κορεσμένος μοναδιαίος μετρητής, Pocketson αναλογία, Μονοαξονική αντοχή σε θλίψη, Στατική αντίσταση κώνου, Φυσική υγρασία, Ταχύτητα κυμάτων διάτμησης, Προσαρμοσμένες παράμετροι. ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΕΥΝΩΝ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟ Το CVSoil δεν είναι ένα απλό λογισμικό για τον προσδιορισμό χαρακτηριστικών παραμέτρων. Η η αρχιτεκτονική του έχει σχεδιαστεί για τη γενική οργάνωση των γεωτεχνικών δοκιμών. Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν να μοιραστούν τις έρευνές τους στο διαδίκτυο και η δημοσίευση θα γίνει μαζί με τα στοιχεία του κατόχου της άδειας, έτσι ώστε το λογισμικό να γίνει ένα εξαιρετικό διαφημιστικό εργαλείο για τον κάτοχο της άδειας. Είναι επίσης δυνατή η αναζήτηση για κοινόχρηστες έρευνες με φίλτρα αναζήτησης με βάση την περιοχή και την απόσταση από τον τόπο έρευνας. ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ GEOSTRU Το CVsoil σάς επιτρέπει να εισάγετε αυτόματα δεδομένα από το Static και Dynamic Probing. Τα επεξεργασμένα δεδομένα μπορούν να αποσταλούν αυτόματα σε όλο το λογισμικό GeoStru. Το Output CVSoil δημιουργεί μια αναφορά που μπορεί να εξαχθεί στις ακόλουθες μορφές: RTF, DOC, DOCX, PDF, HTM, JPEG κ.λπ. |