Στην κατηγορία αυτή, βρίσκει συνήθως κανείς στις Εταιρείες Χημικών Δομικών Προϊόντων, 2-συστατικών συγκολλητικά μέσα, για προσαρμογή και συγκόλληση σε κατασκευές οπλ. σκυροδέματος. Συστήματα τα οποία ως επί τω πλείστον βασίζονται στις εποξειδικές ρητίνες που, μετά την ανάμιξη των 2-συστατικών τους (ρητίνη + σκληρυντής), προσφέρουν συγκεκριμένο (βραχύ) χρόνο ενέργειας. Συγκεκριμένα, μετά την ανάμιξη κι εντός του χρόνου αυτού που δεν υπερβαίνει συνήθως τις 2–2½ ώρες (ενδεικτικά στους +25 oC) πρέπει πρωτίστως, να εφαρμόσει το προϊόν στο υπόστρωμα κι ακολούθως, να σκυροδετήσει επί του νωπού υμένα, όσο διάστημα παραμένει ενεργός ο χημικός δεσμός και διατηρείται “ανοικτός” ο χρόνος ενέργειας της συγκολλητικής ρητίνης. Σε περίπτωση αντιμετώπισης μετώπου ανάπτυξης εκτεταμένων επιφανειών, αν σημαντικό μέρος του ανοικτού χρόνου ενέργειας αναλωθεί για την εφαρμογή τότε, τα περιθώρια σαφώς είναι αρκετά στενά, οπότε η εφαρμογή, για να είναι κάπως ελεγχόμενη, πρέπει σαφώς να περιορίζεται σε μικρές επιφάνειες, με ανάπτυξη σε επιμέρους (ελεγχόμενες) ζώνες. Συνδετικά μέσα κατάλληλα για συνδέσεις μεταξύ παλαιών και νέων στρώσεων, για συναρμογές μεταξύ διαφορετικών χρονικά φάσεων σκυροδέτησης, ακόμα και προσαρμογές νέων επιστρώσεων σε νοτισμένο υπόστρωμα όμως, σε κάθε περίπτωση, χωρίς λιμνάζοντα νερά. Σχεδιασμένα περί της προσθήκης Σκυροδέματος ή Κονιάματος και λειτουργίας συστημάτων ως συνδετικά μέσα για εξασφάλιση υψηλής δύναμης πρόσφυσης και τάσης συνάφειας. Στην γκάμα της SINTECNO SA, στα συστήματα αυτού του τύπου, συγκαταλέγονται τα προϊόντα εποξειδικής βάσης Sinpast J/A, Sinmast S2 και Sinmast S2L, λύσεις που προσφέρουν υψηλή δύναμη συγκόλλησης και έχουν χρησιμοποιηθεί και χρησιμοποιούνται κατά κόρον σε διάφορα επώνυμα έργα, υψηλής και μέσης σπουδαιότητας, όπως και σε αναρίθμητα μικρότερα κτιριακά, Ιδιωτικού ή Δημόσιου χαρακτήρα. Στην ίδια αυτή ενότητα, ως λύση πρωτοποριακή ανήκει και το προϊόν LAB/ Liquid Adhesive Bond, το οποίο όμως διαφοροποιείται σημαντικά ως προς τον τρόπο λειτουργίας και χρήσης του. Είναι γνωστό βέβαια ότι, η καινοτομία ενός προϊόντος μπορεί να αναφέρεται μεταξύ των άλλων:
Η ιδιαιτερότητά του;
Η λεπτομέρεια που το ξεχωρίζει. Αποτελεί λύση ιδανική για περιπτώσεις εφαρμογής Ενίσχυσης δομικών μελών και φερόντων στοιχείων κατασκευών οπλ. σκυροδέματος με την Τεχνική του έγχυτου μανδύα σκυροδέματος. Αυτό διότι, λαμβάνοντας υπ’ όψη ότι, στην εφαρμογή αυτή από έξω προς τα μέσα θα πρέπει να εφαρμοστεί μονόπλευρο καλούπι με τα “κλειδιά του”, να έχει προηγηθεί η νέα εσχάρα οπλισμού του έγχυτου μανδύα καθώς επίσης και οι διατμητικοί σύνδεσμοι (αγκύρια - βλήτρα) στερέωσης της επάνω στις προς ενίσχυση υφιστάμενες επιφάνειες σκυροδέματος, όλα αυτά αφορούν εργασίες που απαιτούν και δεσμεύουν αρκετό χρόνο!! Οπότε, η δυνατότητα εφαρμογής συγκολλητικού μέσου, ρητίνης εποξειδικής βάσης, λόγω περιορισμένου χρόνου και του μικρού διαθέσιμου ανοικτού χρόνου ενέργειας που συνήθως συστήματα αυτού του τύπου προσφέρουν, δεν είναι λειτουργική, ίσως και παρακινδυνευμένη μιας και αφού αναμένεται να «τραβήξουν» πολύ σύντομα, πριν καν προλάβει κανείς να τοποθετήσει το καλούπι, πόσο μάλλον να σκυροδετήσει!! To LAB στην περίπτωση αυτή, λόγω του ανοικτού χρόνου ενέργειας που προσφέρει αποτελεί ίσως την πιο ιδανική λύση!! Μιας και αφού, εξασφαλίζει στον εφαρμοστή τον απαιτούμενο χρόνο που του χρειάζεται να δουλέψει, να κλείσει το καλούπι και να σκυροδετήσει, χωρίς να τον “τρέχει”. Αλήθεια, με την ευκαιρία, ποια η σωστή εφαρμογή των ενισχυτικών πρόσφυσης και συγκολλητικών μέσων τύπου beton-contact;
Ως γνωστό, σε καμία περίπτωση, όποιας μορφής αστάρι δεν πρέπει να λιμνάσει, έτσι ώστε να μη δημιουργούνται έντονες διαφοροποιήσεις ως προς τη διαφορετικότητα του συντελεστή θερμικής διαστολής των υλικών (υπόστρωμα – επιφάνεια αναφοράς/ συνδετικό μέσο/ επίθεμα – επικάλυψη) από πλευράς ακαμψίας. Σε υπόστρωμα με επιζητούμενο τον βαθμό αυξημένης πρόσφυσης, άρα αδρότητας (με σχετικό βαθμό αντίστασης RT), για την εξασφάλιση αυξημένων τριβών, απλώνεται το συνδετικό μέσο με τέτοιο τρόπο ώστε να αποφεύγεται όποια αδόκιμη κι εσφαλμένη χρήση, που θα κατέληγε τελικά στο να συμπληρώνει κανείς τα κενά στο υπόστρωμα, μεταξύ «κορφιάδων και κοιλάδων/ μαχιάδων».
Περισσότερες πληροφορίες για την εταιρεία SINTECNO μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα:
2 Comments
7/30/2021 09:23:31 am
Το πλέον δόκιμο προϊόν για την περίπτωση κολυμβητικής δεξαμενής είναι το σύστημα εποξειδικής βάσης (π.χ. όπως το Sinpast J/A), εφαρμοσμένο σε επιμέρους αναπτύγματα δηλαδή, σε φατνώματα σταδιακά πριν τη σκυροδέτηση.
Reply
Your comment will be posted after it is approved.
Leave a Reply. |
ERGOCADΝέα και ενδιαφέροντα άρθρα, tips, events κ.α. ΑΡΧΕΙΟ
November 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
All
|